Borostyán Wellness

Célunk, hogy Vendégeink a Borostyánban eltöltött napok alatt tökéletesen megfeledkezzenek  a felgyorsult életvitel és a hétköznapi stressz okozta hatásokról; kipihenjék a munka fáradalmait, s energiával töltődjenek fel.

Sz. Lázár Tünde

tulajdonos/ügyvezető

Wellness és fitness ajánlataink középpontjában a relaxáció, a revitalizálás, a megelőzés áll.

Wellness nyitva tartás:


 2017. január 4-től:                                          2017.szeptember 1-től:

Naponta: 9:00-20:00 között                                Naponta: 9:30-20:00 között

 

Jacuzzi: a pezsgőfürdőzés az ellazulás egyik legjobb módszere, a nyakzuhany a fáradt és görcsös izmok masszírozásával segíti a regenerálódást.

Infrakabin: az infrakabin a mélyebb bőrrétegek méregtelenítését végzi, a sejtregenerációban és a cellulitisz eltüntetésében játszik szerepet.

Napozóterasz: a wellness részleg tágas napozóteraszán elhelyezett kényelmes napozóágyak segítik a kikapcsolódást

Masszázs: frissítő, stresszoldó, alakformáló, méregtelenítő masszázsok és testkezelések

OTOFlabelos edzőgép: alakformáló, mozgásterápiás, orvostechnikai eszköz

 

Tudjon meg többet arról, miért jó, s kinek ajánljuk kezeléseinket

Jakuzzi:Amikor a test belemerül a Jacuzzi hidromasszázsba (36°-37°C), a test hőmérséklete megemelkedik, a vérkeringés felgyorsul, a vérnyomás csökken, a szívdobogás felerősödik, a vérerek kitágulnak. A hidromasszázs ajánlott a mozgásszervek, illetve izületek számára, reumatikus fájdalmak és vérkeringési zavarok esetén, visszér megelőzésére, és mindazoknak, akiknek a nap végére feldagad a lábuk. A felületi hajszálerek tágulása jobb vérellátást biztosít, a vénában található vér áramlása felgyorsul, a levegő- és vízsugarak által létrehozott nyomás elvezeti a folyadékokat: ez hasznos a cellulitisz kialakulásának megelőzésében. A szauna nem csak az egészség megőrzésében, de a betegségek gyógyításában is fontos szerepet játszik. Az emberi szervezet a meleg hatására verejtékezni kezd, s ezzel együtt a méreg- és salakanyagok is távoznak a szervezetből. A fokozott vérkeringésnek köszönhetően a szervezet minden egyes része több oxigénhez jut, így könnyebben ellazul, s regenerálódik. Klímája kitűnően alkalmas a légúti betegségek kezelésére, főként ha erre a célra megfelelő illóolajjal is kiegészítik a terápiát.

Az infraszauna lényege az, hogy a hagyományos szauna kályha helyett olyan infrasugárzókat alkalmaznak, melyek a levegő helyett közvetlenül az emberi testet melegítik, a bőr mélyebb rétegeibe hatolva alacsonyabb hőmérsékleten jobban izzasztanak és serkentik a szervezet jótékony folyamatait. Az infra hőkabin a Nap infrasugárzással kibocsájtott energiájának hasznosításán alapszik. Az infrasugár a levegőn áthaladva behatol a szilárd testekbe káros hatás nélkül és felmelegíti azokat.
Az erős izzadás által méregteleníti a szervezetet, segíti a sejtekben felhalmozott salakanyagok távozását, serkenti az anyagcsere folyamatait, illetve az izzadás által jelentős kalória veszteség, zsírégetés következik be.
Jótékony hatása, hogy csökkenti a szív-, és érrendszeri panaszokat, erősíti az immunrendszert, tisztítja a bőrt. Asztmások is használhatják, mert nincs benne pára.

A FLABéLOS megoldást kínál a mozgáshiány problémájára, mert rövid idő alatt, kényelmesen, ugyanakkor hatékonyan mozgatja át az egész testet, az izmokat, beleértve a más módon nehezen edzhető mélyizmokat is. Használatával ugrásszerűen javulhat az általános kondíció, jó eséllyel megelőzhetőek a mozgáshiány okozta megbetegedések, és a túlsúly csökkentésében is rendkívül hatékony segítség lehet.

A FLABéLOS 10 perc alatt egy körülbelül 45-50 perces edzésnek megfelelő izommunkát (izom-összehúzódást) generál. Miként lehetséges ez? A rendkívül gyors (akár 20Hz) billegő mozgás során az izom-összehúzódások száma olyan nagy, hogy 10 perc alatt a kontrakciók többszöröse jön létre az izmokban, mint bármilyen hagyományos sportnál (másodpercenként akár 30-60 izom-összehúzódás is létrejöhet). Mindez akaratlanul jön létre, mivel a készülék a szervezet automatikus egyensúly-megtartó, helyzetérzékelő reflexeit használja fel. Használata tehát sokkal kevésbé fárasztó, mint a hagyományos edzéseké, és nem kell hozzá akkora motiváció és akaraterő sem. Nem terheli a szívet és az ízületeket olyan mértékben, mint például a súlyzós edzés vagy futás. Mindezek miatt a FLABéLOS nagy túlsúllyal és idősebb korban is biztonsággal használható. A FLABéLOS-t NEM a mozgás HELYETT javasoljuk alkalmazni, hanem azokban az esetekben, amikor a hagyományos sportolás nem vagy nehézkesen lehetséges (pl. nagy túlsúly, rossz kondíció, ízületi problémák, túlterheltség és időhiány).